Treinvakantie Schotland

Schotland is met haar uitgestrekte landschappen een prachtige bestemming voor een treinvakantie. Je bezoekt de grotere steden zoals Edinburgh, Glasgow en Inverness tijdens je treinvakantie in Schotland. Tijdens de reis door de Schotse Hooglanden geniet je van de natuur om je heen, de prachtige kastelen en de unieke Schotse cultuur. Er is veel mogelijk: een 5-daagse of 9-daagse treinreis door Schotland of juist een luxe treinreis in een van de meest exclusieve treinen ter wereld.
Vanuit Nederland reis je met de Eurostar naar Londen om vanaf daar je reis naar Schotland te vervolgen. Het is ook mogelijk om de oversteek per boot te maken en enkel de rondreis in Schotland per trein te maken.

Treinrondreis Schotland

Het Verenigd Koninkrijk heeft een uitgebreid treinnetwerk en ook in Schotland reis je comfortabel van plek naar plek met de trein. Je start in Nederland met de Eurostar naar Londen, die vertrekt vanuit Rotterdam en Amsterdam. Vanuit Londen reis je verder met de trein naar Schotland, bijvoorbeeld naar Edinburgh of Glasgow. Dit kan zowel met de trein overdag als met de nachttrein, zodat je weinig merkt van de reistijd. Wil je graag een treinrondreis door Schotland maken? Er zijn
diverse routes mogelijk en je geeft de reis vorm op basis van je eigen wensen qua bestemmingen.

Een populaire keuze is een 9-daagse treinreis door Schotland. In negen dagen heb je voldoende tijd om de Schotse hoofdstad Edinburgh te verkennen en om een stop in Glasgow aan de westkust te maken. Op deze route bezoek je tevens Fort William aan de voet van de Ben Nevis, het beroemde Loch Ness, Inverness en de Schotse Hooglanden. Een deel van de route is de bekende West Highland Line door het prachtige nationale park. Liever een kortere reis? Het is tevens mogelijk om een 5-daagse treinreis door Schotland te maken, bijvoorbeeld door vier dagen West Highland Line te combineren met een dag in Edinburgh.

Voor wie een luxe treinreis door Schotland wil maken, is de Belmond Royal Schotsman een uitstekende keuze. Het gaat hierbij om een luxe trein waarmee je een klassieke treinrondreis door Schotland maakt. In vijf dagen bezoek je de Schotse Hooglanden, romantische kastelen en zie je het schitterende landschap vanuit het raam. Je start de reis in Edinburgh en eindigt op dag vijf in Dundee. Aan boord zijn stewards aanwezig die voor uitstekende verzorging zorgen. De trein staat ’s nachts stil, waardoor je comfortabel kunt slapen zonder je in een bewegend voertuig te bevinden.

Met de nachttrein naar Schotland

Een directe route van Nederland naar Schotland is er niet, maar gelukkig bereik je met één keer overstappen gemakkelijk je eindbestemming. Om naar Schotland te reizen, neem je eerst vanuit Amsterdam of Rotterdam de Eurostar naar Londen. Na zo’n vier uur kom je in Londen aan. Vanaf hier stap je in de nachttrein naar Schotland: de Caledonian Sleeper. Met deze trein reis je vanaf het station London Euston naar vijf verschillende bestemmingen in Schotland. Je kiest uit Edinburgh, Fort
Aberdeen, Glasgow, Fort William en Inverness. De treinreis duurt tussen 7,5 en 13 uur.

Met de trein naar Edinburgh

Je reist met de trein naar Edinburgh vanuit Nederland via Londen. De snelste route is om met de Eurostar vanaf Amsterdam of Rotterdam naar Londen te reizen en vanaf daar de trein naar Edinburgh te nemen. Dit kan overdag met de trein in een kleine zes uur of ’s nachts met de Caledonian Sleeper. De nachttrein doet hier een kleine acht uur over. De hoofdstad van Schotland wordt omringd door heuvels en er zijn een hoop historische plekken te zien. Bezoek het kasteel van Edinburgh, wandel door het oude centrum en leer meer over de Schotse legendes. Vanaf Calton Hill heb je een prachtig uitzicht over de stad en vanaf Arthur’s Seat zelfs over de Schotse natuur op een heldere dag.

Met de trein naar Glasgow

Ook voor een bezoek aan Glasgow reis je met de Eurostar naar Londen en vervolg je je reis vanaf daar. In een kleine zeven uur reis je naar je eindbestemming met de trein. Dit kan ook met de nachttrein – de Caledonian Sleeper – die hier 7,5 uur over doet. In deze creatieve stad is altijd iets te doen: van comedy en kunst tot live muziek. Je bezoekt een van de dertien musea, de beroemde kathedraal van de stad of George Square, de ontmoetingsplaats in het centrum. Vanaf hier wandel je
door het oude centrum van de stad. Ook bezoek je Loch Ness, Glencoe en de Highlands vanuit Glasgow met een tour of op eigen initiatief.